Szerelem nagy korkülönbséggel? Miért ne?

Ha a felek megkapják mindazokat az értékeket a kapcsolatban, amelyek fontosak a számukra, akkor az hosszú távon is kiválóan működhet. Meg kell azonban küzdeniük a környezetük rosszallásával, aminek ha teret engednek, akár tönkre is teheti a szerelmüket.

A történelem során akadt pár korhatártalan szerelem, például  Picassoé , közte és  utolsó felesége között nem kevesebb mint 45 év volt a korkülönbség. Nagy kujon volt a művész úr, hatalmas nőcsábász hírében állt, kora előrehaladtával az egyre fiatalabb és fiatalabb nőket favorizálta.Hazai példának itt van nekünk Ady Endre, aki szintén egy nála 17 évvel fiatalabb nőt vett el - Boncza Bertát - ismertebb nevén Csinszkát, ahogyan a verseiben nevezi őt. Házasságuk óriási botrányt váltott ki mindkét család körében.

Kortárs színészek, énekesek közül is számos híres sztárpárt tudnánk még említeni, akiket láthatólag nem zavar a köztük lévő korkülönbség. Ide kattintva olvashat róluk.

Az idősebb fél
A klasszikus felállás szerint egy csinos, fiatal nő könnyen felismerheti élete párját egy érett, biztos egzisztenciával rendelkező férfi személyében. Manapság azonban már az sem ritka, ha egy párkapcsolatban a nő az idősebb, aki egy nála sokkal fiatalabb férfi mellett találja meg boldogságát.

Csak a pénz?
Az általános vélekedés szerint a fiatalabb fél nem az idősebb fél személyébe, hanem a pénzébe lesz szerelmes. Nos, ez bizony gyakran így is van, de mi a baj ezzel? Amíg mindkét fél elégedett a dolog ilyetén kimenetelével, addig tartósan fennmaradhat a kapcsolat. A fiatalabb boldogan költi az idősebb pénzét, míg az idősebb boldogan gyönyörködik a fiatalabb boldogságában.

Érettség
Egy-egy érettebb gondolkodású fiatal gyakran kiakad ellenkező nemű kortársaik gyerekes viselkedésén és szokásain, ezért inkább az idősebb korosztály képviselői között keresi párját, akik már túl vannak ezen a korszakukon. Az idősebb felet viszont a fiatal partner lelkesedése energizálhatja és valósággal megfiatalítja. Mindkét fél nyertes egy ilyen felállásban.Elvárások
Akár van korkülönbség, akár nincs - valljuk be -, alapvetően nem ettől függ a párkapcsolat tartóssága. Egy párkapcsolatba mindkét fél bizonyos elvárásokkal vág bele. Egy egyéjszakás kalandhoz nem kell, hogy feltétlenül hosszú legyen a kívánságlista, elég, ha megvan hozzá a megfelelő partner, hangulat és nyitottság. Aki azonban egy tartós kapcsolatra vágyik, elengedhetetlen, hogy alaposan végiggondolja, mik az elvárásai leendő párjával szemben.

Fontossági sorrend
Jó tudni, hogy a szép, szőke herceg fehér lovon csak a mesékben létezik, vagyis senki ne támasszon teljesíthetetlen feltételeket a számára ideális férfiről vagy nőről. Lehet, hogy létezik, de nem feltétlen téged fog választani - sajnos -, úgyhogy maradjunk meg a realitások talaján és ne kínozzuk magunkat egy életen át hiú ábrándokkal, hanem állítsunk fel egy fontossági sorrendet, ami alapján szortírozzuk majd a jelölteket.

Azoknál, akik nagy korkülönbségű párkapcsolatba mentek bele, valószínűleg nem az egykorúság szerepelt a fontossági listájuk elején, hanem tegyük fel az anyagi biztonság vagy a csinos, izgató partner. Nagyon-nagyon idős férfiak például már nem ilyen értelemben vett társat választanak maguknak, hanem lelkit, aki mellett méltóságban fejezhetik be földi pályájukat. Ők ebben a korban gyakorlatilag ápolónőt keresnek maguk mellé.

Konklúzió
Amennyiben nagy korkülönbséggel látunk egymás mellett boldog párokat kézen fogva sétálni, igyekezzünk nem elhamarkodott ítéletet mondani rájuk, hiszen nem tudhatjuk - minden esetben - a választásuk mögötti érveket. Jusson eszünkbe Gábor Zsazsa egyik elhíresült mondása, miszerint "A férfiak a szemükkel lesznek szerelmesek, mert tetszik nekik, amit látnak, a nők meg a fülükkel, mert tetszik nekik, amit hallanak."


Ennyi bőven elég a szerelemhez, a kor mit sem számít.

Korábbi cikkünket a témával kapcsolatban ide kattintva  olvashatod!


2017.01.13.
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: