Mennyi az annyi? Mennyi az ideális idő a szerelmeskedésre? - 1. rész


Hacsak nem végeztünk tudományos jellegű kutatásokat a témában, akkor biztos feltettük már a kérdést magunknak, hogy igazából az együttléteinknek milyen hosszú ideig kellene tartania?A tudósok persze szakszerűen közelítik meg a kérdést, pl. úgy, hogy megvizsgálják, hogy mennyi az orgazmus lappangási ideje - bár akárhogy nézzük, ez a téma mindenféleképpen megérdemli a figyelmet.Ha pontos időt szeretnénk nézni, akkor sem kapunk egyértelmű választ, hiszen ritkán kezdjük azzal, hogy stopperórát rakunk az éjjeliszekrényre, az aktus közben pedig jó esetben ritkán jár az agyunk az idő múlásán.


Egy ilyen kutatásban résztvevőket sem feltétlenül érdemes erről kérdezni, hogy meddig tartott, mi lett a mérése eredménye.


A válasszal két probléma lenne: egyrészt nyilván mindenki elfogult magával szemben, és nem fogja bevallani, hogy aznap csak egy kétpercesre futotta, illetve arról nem is beszélve, hogy társadalmilag elfogadottabb az, ha jó hosszú együttléteket biztosítunk partnerünk számára.Mit tudunk meg a kutatásokból?


Az eddigi legjobb tanulmány eben a témában 500 párt vizsgált meg, a világ több pontján, akik vállalták, hogy egy négy hetes időszak alatt mérik az együttlétek idejét.
Ez pont annyira zavarba ejtő, mint ahogyan elolvasva hangzik: az aktus megkezdésénél megnyomták a start gombot a stopperórán, majd az örömszerzés véget érésénél megállították az időmérést.


Mondjuk ez minimum hangulatrombolónak minősíthető, de a tudomány érdekében a résztvevők ezt a kényelmetlenséget is bevállalták.


És hogy mire jutottak a tudósok az adatok fényében?


A legmegdöbbentőbb a mért idők közötti eltérések voltak - az átlagos aktusok 33 másodperctől (!) egészen 44 perces időtartamokat mutattak. (Tehát itt a párok az összes együttlétüket átlagolták, és ebből jött ki valakiknek a 33 másodperc, másoknál a 44 perc, a többi pedig ezek között helyezkedett el.)


Ez pedig, akárhogyan is számoljuk, 80-szoros eltérést jelez.

Ami egyértelműen látszik az az, hogy nem beszélhetünk "normális" időtartamról.

A teljes átlag, amelyet minden pár ideje alapján számoltak, 5,4 perc volt.A teljes cikk további adatokkal ide kattintva érhető el!

2016.10.04.
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: