Mi kell ahhoz, hogy ne legyen hűtlen a pasi?

Nem te vagy az első és nem is te leszel az utolsó, viszont ha a tudománynak lehet hinni, mindössze egy dologra van ahhoz szükség, hogy soha többet nem csaljanak meg: boldog párkapcsolatra. 

Na bumm! Sosem találtad volna ki, igaz? Mielőtt ezt a szenzációs felismerést elolvasva, néhány szitokszó kíséretében tovább kattintasz, olvass el még néhány bekezdést!

A Personality and Social Psychology Bulletin tudományos folyóiratban megjelent kutatás során több száz heteroszexuális nőt és férfit, szinglit és párkapcsolatban élőt vizsgáltak és mindössze arra kellett reagálniuk, hogy mennyire tartják egymást vonzónak. 


A felmérésből az derült ki, hogy akik párkapcsolatban élnek, azok számára kevésbé vonzóak az ellenkező nem egyedülálló tagjai, míg a szinglik gyakorlatilag bárkire rárepülnének, függetlenül attól hogy van-e valakije, vagy nincs. 

A kutatás második részében már csak a párkapcsolatban élőket vizsgálták, az alapján, hogy mennyire függ össze a boldogságuk a hűségükkel. Egy kérdőív kitöltése után ismét választ kellett arra adniuk, hogy mennyire találják vonzónak a szingliket.


Akik többnyire boldog, vagy legalább is kiegyensúlyozottabb kapcsolatban élnek, szinte semennyire, míg akiknél valami zűr van a kapcsolatban, azok sokkal szebbnek látták a szabad prédákat. 

Mi a tanulság? Az, hogy a tudatalattidat nem tudod átverni! Ha boldog vagy, simán elintézi, hogy másra ne vess szemet, míg ha valami gikszer adódik a kapcsolatodban, akkor simán feltűnnek az életedben olyan potenciális jelöltek is, melyekre egyébként nem vetettél volna szemet! 
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: