Örök szerelmet és harmonikus párkapcsolatot keresel? Akkor tanulj szeretetnyelvet!

1. Elismerő szavak

Hiába mondod el napjában ötvenszer, hogy szereted, ha soha nem dicséred meg semmiért. Vannak, akik számára nagyon fontos, hogy rendszeresen elismerjék és ezt az elismerést szavak formájában ki is kommunikálják nekik, mert igazán csak ebből érzik azt, hogy értékesek és fontosak a párjuk számára. 

Írd össze minden héten, hogy mi mindenért tudsz hálás lenni neki és mondd el neki, hogy mennyire értékeled, hogy ezeket megtette. Szó sincs arról, hogy folytonos ajnározásban részesítsd, de ha valamit megtett érted, vedd észre és köszönd meg neki!


2. Minőségi idő

Akinek a szeretetnyelvét az együtt töltött minőségi idő jelenti, az elismerő szavak helyett inkább abból fogja érezni hogy szereted, ha több közös programot szervezel! Főzzetek együtt, kiránduljatok, menjetek el moziba, vagy csak üljetek le egy forró kakaóval és beszélgessetek! Lehet, hogy csak heti néhány óráról van szó, de ha odafigyelsz rá, meghálálja a kapcsolatotok!

3. Szívességek

Ha úgy érzi, hogy nem mindent neki kell megcsinálni és nem mindenre neki kell figyelnie, végtelenül hálás lesz majd. Ebből fogja érezni azt, hogy bármi is van, mellette állsz és szereted, mert hiába a szavak, ha számára a tettek, amik fontosak. 


Lehet, hogy csak egy bevásárlást kell elintézned, vagy kivételesen most te viszed le a szemetet, viszont ezek az apró dolgok is olyan jó érzéssel töltik el, melyek megmelengetik a szívét és még a parázsló szerelmet is képes ismét lángra lobbantani. 

4. Testi érintés

Olyan szeretetnyelv, ami mindenkinek jól esik, csak vannak, akik még inkább igénylik! Egy gesztus, egy ölelés, egy simogatás, egy puszi – igazán kicsi dolgok, de aki a testi érintés szeretetnyelvén kommunikál, azoknak a legfontosabbak! 


5. Ajándékozás

A szerelem tárgyiasult formái, azonban rendkívül fontosak azok számára, akik ezt a szeretetnyelvet beszélik. Nem a legdrágább dolgokra kell gondolni, lehet az út mentéről leszakított egy szál vadvirág is, ha azt szívből adod, hiszen ez is végtelen boldogsággal fogja eltölteni az ajándékozás szeretetnyelvét beszélő embereket! 

A harmonikus kapcsolat egyetlen egy dolgon múlik, hogy egymás szeretetnyelvét megismerjük és kölcsönösen alkalmazzuk!

Te mivel egészítenéd ki az előbbi listát? Mely pont(oka)t tartod a legfontosabb(ak)nak?

Boldog nőnapot kívánunk!

VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: