Boldogságot termel, bőrt szépít, mi az? Persze, hogy a csoki!

Az édességipari termékek közül a legkedveltebb nem más, mint a csokoládé!


A kakaóporból készült különféle termékeket a 19. században még a gyógyszertárakban árulták, mivel már akkor felismerték kedélyjavító, élénkítő hatását. Sokféle ízben, és formában megtalálható, így mindenki talál olyat ami az ízlésének megfelel. Ma a világ legfinomabb és legminőségibb csokiját Belgiumban gyártják.



Több kutatás bebizonyította már, hogy a csokoládé fogyasztása a „boldogsághormont” szabadítja fel szervezetünkben, mely feltölti a testünket lelkünket egyaránt. Sokan nyúlnak édesség után, ha bánatosak, szeretethiányosak, vagy csak egyszerűen rossz napjuk van.


A közhiedelem szerint a nők csak úgy habzsolják a csokit, mint Gombóc Artúr!



Tudományos vizsgálatok szerint a csokoládé csak 1 órán át van a gyomorban, ezért nem számít a nehezen emészthető élelmiszerek közé, viszont túlzásba se vigyük a fogyasztását, könnyen gyomorpanaszokat tud okozni. Sok édességgel szemben viszont nem csak zsírból és cukorból áll, több hasznos anyagot is tartalmaz, mely pozitívan hat a keringési rendszerre. Télen az emberek - felmérések alapján - több fényes papírba csomagolt szénhidrátot vásárolnak, főleg a decemberi ünnepek alatt fogy igazán a csoki számos formája.


Most, hogy ismét meggyőződhettünk róla, hogy miért is jó nekünk ez a csodás ajándék, lássuk , hogy miért jobb, mint a férfiak!

2015.12.11.
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: