Párkapcsolatgyilkos TOP10! Tanulj belőle!

Azt hiszed, az igazán nagy és szenvedélyes szerelemnek nem állhat az útjába semmi? Pedig a párkapcsolatgyilkosok mindenhol ott leselkednek, figyelj fel rájuk!

Egy külföldi társkereső oldal tízezer ember bevonásával összeállított egy listát, ami lerántja a leplet azokról a veszélyekről, amik megölik a párkapcsolatokat. Igen. Még a legstabilabbakat is.

10. Megcsalás

Azt hitted, hogy az első helyen végez majd, ugye? Tévedtél! A megkérdezettek viszonylag hátrasorolták a hűtlenséget, ugyanis a legtöbb ember sokkal fontosabbnak ítélte a párkapcsolatát, mint a büszkeségét. Mindössze 27% mondta azt, hogy egy ilyen esemény után a szakítás mellett döntene.9. Enyém, tiéd, övé

Elsősorban a mozaikcsaládok döntöttek a 9. hely sorsáról. Az „én gyerekem, te gyereked” huzavona és az ezzel kapcsolatos párkapcsolat-romboló veszekedések miatt került erre a helyre. A múltunk megnehezíti a párkeresést, és ha egy előző kapcsolatból született gyermek is a csomagunk része, az bizony komoly konfliktusokat okozhat.

8. Háztartás

A hétköznapi dolgokon való civakodás sokszor nevetségesnek  tűnik, viszont a megkérdezettek mintegy harmada rendszeresen azon gyilkolja a másikat, hogy ki mosogasson, ki főzzön és ki vigye le a szemetet. Ha ezeknek a feladatoknak pedig egyértelműen megvan a felelőse, akkor azon megy a vita, hogy a másik fél miért nem segít többet. Lassú méreg - hosszú évek alatt végez, de biztosan hat…

7. Kismamakór

Túl a randikon és az összeköltözésen, jöhet a gyerek. A gyermekágyi időszak viszont sokszor nemhogy megkoronázná a kapcsolatot, hanem szépen lassan kicsinálja. A kutatásban résztvevők 35 százaléka szerint az első gyermek születése nagymértékben próbára teszi a kapcsolatot, mert ilyenkor sokkal kevesebb idő jut egymásra, szeretkezésre, mindenki fáradt és ideges.6. Egoizmus

Az egészséges önbizalomnál valamivel többről van itt szó, hiszen a nárcisztikus, egoista személy hajlamos megfeledkezni a körülötte élőkről, a párkapcsolat ápolásáról; öntetszelgésével pedig képes megölni a szerelmet. A megkérdezettek 48 százaléka szerint az egoizmus végzetes lehet egy kapcsolatra nézve.


5. Távkapcsolat

Rövid távon szuper, hosszabb távon agyrém. A kevés minőségi idő, a személyes találkozások, az intim közelség hiánya egy idő után rányomja bélyegét a kapcsolatra és üressé, unalmassá, jellegtelenné teszi. Bár az okostelefonok és a hiperkütyük világát éljük, a közös élményeket és a meghitt közelséget ezek mégsem tudják pótolni. Az emberek 43 százaléka szerint egy távkapcsolat komoly erőpróbát jelent.

4. Hol a szenvedély?

Ha elveszik a tűz a hálószobából és eltűnik a szenvedély, a párkapcsolatnak is lőttek! A megkérdezettek 44 százaléka szerint az egyik legkomolyabb gond két ember között az, ha nincs szexuális együttlét. A férfiak csaknem 50 százalékának komoly kihívást jelent a szexuális életük szintentartása, harmaduknak pedig rendszeres szex mellett is nehéz hűségesnek maradni.3. Pénz

Még hogy a pénz nem boldogít? Száz kapcsolatból 53-t emészt fel a rossz anyagi helyzet, ami még az aktív szexuális élet hiányánál is nagyobb terhet ró a párkapcsolatokra. Az se jó, ha nincs, és az se jó, ha sok van, mert az utóbbinál rögtön belép az időtényező. Hiszen aki éjt nappallá téve dolgozik, az a szabadidejében pihenni akar, a szerelemre pedig nem marad ideje.

2. Stressz

Főként a rossz munkahely okoz olyan stresszt, ami a legjobb kapcsolatokat is egykettőre padlóra küldi. Aki azt hiszi, hogy a munkahelyéről kilépve elfelejtheti az ottani eseményeket és majd nem viszi haza a problémákat, téved. Tudat alatt ott motoszkál az agyban a gondolat, megjelenik a gyomorgörcs, a szerelem és szex helyett pedig csak a suttogó kisördögre figyel az ember. Az emberek 55 százaléka szerint a stressz a legvérmesebb párkapcsolatgyilkos.

1. Időhiány

A párok 57 százaléka szerint az jelenti egy boldog szerelem végét, ha valamelyik félnek kevés az ideje, a társa pedig úgy érzi, kevés figyelem jut rá. A tévénézés és a virtuális világ helyett fontos szerepet kell, hogy kapjon a minőségi idő.
Soha ne feledjük, az együtt töltött boldog pillanatok és kellemes élmények a sírból is visszahozzák a haldokló kapcsolatot!

VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: