Jóban vagy az exeddel? Tutira pszichopata vagy!

„A pszichopaták gyakran megnyerő modorú – de mindig életveszélyes – egyének, racionálisak és tudatában vannak, mit miért tesznek, magatartásuk szabadon gyakorolt választás eredménye. A pszichopata olyan, mint egy csecsemő, aki a saját szükségleteibe mélyedve hevesen követeli az azonnali kielégülést. A vágyain nem változtat, mások szükségleteit pedig semmibe veszi” – elemzi a Mentalhigiene weboldal, melyből egyértelművé válik, hogy a pszichopaták legjellemzőbb ismérve, hogy csakis a saját igényeik kielégítésével törődnek, minden empiátiától mentesek.


Hogy függ mindez össze az exekkel ápolt kapcsolattal? Az Oakland University kutatói közel ezer ember szerelmi életét és személyiségjegyeit elemezték, melyből azt derült ki, hogy a negatív, pszichopatikus tulajdonságokkal rendelkező személyek vágytak legjobban arra, hogy szorosabb barátságot ápoljanak a korábbi szerelmükkel.

A legaggasztóbb képet a válaszaik indoklása festette, hiszen a legtöbb esetben a jó kapcsolat megtartását azzal magyarázták, hogy az valamilyen hasznot biztosít számukra, vagy anyagi javakban, vagy szexuális téren. 


Mivel semmilyen lelkiismereti kérdést nem okoz ez számukra, teljes természetességgel cselekszenek, az empátia hiánya pedig simulékonysággal és felszínes vonzerővel is társul, így nehéz a bűvkörükből való kikerülés.

Te is jóban vagy az exeddel? Nem kell rögtön pszichiátert keresni, viszont ha valaki mindegyik korábbi partnerével komoly baráti kapcsolatot ápol, azt nem árt intő jelként tekinteni!
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: