Így manipulálják a srácok barátnőiket

Könnyű azt mondani az ismerőseinknek, hogy kapcsolatukban sok a korlát. De ha mi vagyunk hasonló helyzetben más szemszögből látjuk a dolgot, ami egyáltalán nem tűnik egyszerűnek.

Nem baj, ha van egy egészséges kontroll a kapcsolatban, de ez elég könnyen átbillenhet terror kategóriába. Eleinte nehéz rájönni a rózsaszín köd miatt, hogy azért érdeklődik valaki túlzottan irántad, mert szeret, vagy azért, mert rád akar mászni és megakarja szabni minden lépésed.Magyarázkodás, magyarázkodás hátán

Senki sem szeret magyarázkodni. Neked be kell számolni, hogy miért azt a ruhát veszed fel, vagy hogy milyen haverjaiddal mész el lógni, vagy mit csináltál a munkában és a hazavezető úton? Ha túl gyakran kell beszámolnod, be fogsz sokallni tőle és eleged is lesz belőle. Feltűnhet, hogy párod is túlzásba viszi a magyarázkodást csak azért, hogy hasonló viselkedést várjon tőled is.

Passzív - agresszivitás


Burkoltan inzultál, passzívan áll ellen, szándékosan nem azt csinálja amit kérsz tőle. Ez tipikus esete a manipulálásnak, amivel megpróbál rávenni valamire, vagy azt akarja elérni, hogy azt a valamit ne csináld. Például már nagyon várod, hogy a szüleiddel vacsorázhass, de azon a napon a srác alig szól hozzád és mogorva. Többszöri kérdezés után viszont megmondja, hogy azért ilyen, mert veled akarta tölteni az estét, nem pedig a szüleiddel. Te meg mit csinálsz? Átrakod a vacsit egy másik napra, hogy jobban érezze magát.

Visszaélés


Visszaélni a másik jó szándékával egy kapcsolatban, kicsit sem kedves dolog. Létezik fizikai, lelki, verbális, mentális, gazdasági és szexuális. Ha olyan barátod van, aki bármelyiket alkalmazza ellened, akkor egy romlott, egészségtelen, instabil kapcsolatban élsz. Minél előbb ki kell lépned, nehogy még jobban elfajuljanak a dolgok.

Támogatás, barátok


Jó együtt lenni egy olyannal, akit bírnak a barátaid. Ezt ki ne akarná? De vajon tényleg ő is kölcsönösen szimpatizál, vagy csak be akar jutni a társaságba? Ezt könnyen kiderítheted. Ha egyszeri találkozás után Facebookon felveszi őket barátnak, lehet egy baráti gesztus is, viszont ha később találkozol a barátaiddal és utána kérdezgeti, hogy miről beszéltetek és a közös képeket látván azt is tudni akarja, hogy mit csináltatok épp a képen.

Öltöztet

Néhány férfi nem igazán preferálja, ha a barátnője nem abban a ruhában megy ki amiben szerinte kellene. A különbség annyi, hogy akit tényleg érdekelsz az felkínál egy másik lehetőséget, viszont az “uralkodó” vitát nem tűrően megmondja, hogy miben mehetsz ki.


Elszigetelés


Az egyik legrosszabb. Ez egy lassan építkező folyamat. Eleinte csak kifogásolja az egyik barátnődet és azt mondja, hogy inkább ne lógj vele. Majd szép lassan leépíti az összes emberi kapcsolatodat. Nem beszélhetsz senkivel, csak vele. Még a családodat is a feledés homályába akarja taszítani. Ezt a szándékát azzal is magyarázhatja, hogy csak neked akarja a legjobbat.

Elhiteti veled, hogy azért féltékeny annyira, mert törődik veled

Valakivel akit szeretünk kedves dolog törődni. Azonban mint mindent, ezt is túlzásba lehet vinni. Akkor van gond, ha a barátod azzal takarózik, hogy ne haragudj amiért kiborult, mert látott beszélni egy másik sráccal, de csak azért, mert félt téged.

Mindig ő akar vinni mindenhova

Az egy komoly jel, ha állandóan fel akar venni és érted menni valahova. Pontosan tudni akarja, hogy mikor és hova mész, mit csinálsz ott és meddig maradsz. Persze természetes, hogy elvisz bárhova, de ha ez a jelenség minden egyes alkalommal fennáll, akkor ott gond van.

A lényeg, hogy járj nyitott szemmel és ne hagyd, hogy valaki rád akaszkodjon, vagy átvegye fölötted az irányítást. Állj a sarkadra, állj ki magadért és ha kell, lépj időben.
Attól ne félj, hogy egyedül maradsz! Jönni fog egy másik aki sokkal jobb lesz, csak szánj rá egy kis időt.
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: