Itt az új népbetegség: társkeresőpara…

Megismerkedsz valakivel, aki már az első randit lemondja azzal az indokkal, hogy el kell utaznia. Hiszel neki? Vagy azt gondolod, hogy egy szélhámos újabb hazugsága az egész? Aztán amikor eltelik egy hét és váratlanul megkeres, majd a randin egy külföldről hozott ajándékkal is meglep, csak pironkodsz, amiért nem hittél neki. Az eset nem egyedi, még ha más szereplők, más szituációban és más indíttatásból is kreálják, de egy dolog azonos. A túlagyalás és a belső bizonytalanság, ami félelem képében visszaköszön az ismerkedéseknél.

Ismerős az eset, amikor hosszú ideje beszélgettek, majd érkezik tőle néhány sablonos, semmitmondó válasz és te rögtön azon kezdesz el agyalni, hogy haragszik-e, hogy megbántottad-e, hogy más csajokkal is beszélget-e? Amikor benned is felüti a fejét a bizonytalanság és nem tudod, hogy válaszolj-e neki te is valami sablonosat, hagyd a fenébe, vagy nyomulj jobban? Ha nem bízol magadban, addig másokban sem fogsz.

Mi befolyásolja ezt a paranoid viselkedést? A szakemberek több összetevővel is indokolják és ha kicsit is magadra ismertél, vedd sorba ennek a listának az elemeit és kezdj el rajta dolgozni!

Negatív énkép

Alacsony önértékelés

Túlérzékenység

Megbocsátási képtelenség

A probléma megoldásához nem elég ezeket tudnod, néhány gyakorlati tanács segít jobbá tenni a helyzetet és ennek az ismerkedésnél is nagy hasznát veszed majd!

  1. Igyekezz kevesebb időt tölteni a virtuális világban és többet a valóságban! Ha már van kialakulóban lévő kapcsolatod, ne csekkold állandóan, hogy hol, mikor, kivel és mit csinál, hiszen attól, hogy van köztetek egy szikra, vagy kialakulóban van a szerelem, ő nem a tulajdonod!

  2. A nők hajlamosak egy apró momentum, vagy lényegtelen esemény köré komplett történetet alkotni és ennek igazáról meggyőzni magukat. A féltékenység alattomos érzés, a zöld szemű szörnyeteg pedig felfalja a kapcsolatot. Mielőtt bármi kapcsán rátöröd az ajtót, vagy számon kéred, nyugodj le, gondold végig a dolgot és merüljön fel az is benned, hogy a történet lehet, hogy csak a te képzeleted szüleménye. Ne csak az ösztöneidre hagyatkozz, a józan eszedre is!

  3. Tudd, hogy a bizonytalanság, a félelem és a gyanakvás az ember természetes része, viszont ha nem tudjuk kontrollálni, veszélyessé válhat. Igyekezz távol maradni a negatív gondolatoktól, minden, ami rosszként megfordul a fejedben próbáld átfordítani pozitívra! Ha kevesebbet stresszelsz, kevesebb elvárással állsz elő, könnyebb, egyszerűbb és paramentes lesz az élet!

  4. Kipróbálod?

VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: