Amiről a férfiak és a nők is hazudnak!

Egy viszonylag friss kutatás szerint a nők és a férfiak is a társadalmi elvárások alapján válaszolnak a szexuális életükkel kapcsolatban feltett kérdésekre. 

Az Ohio Állami Egyetem szakemberei 124 különféle viselkedést gyűjtöttek össze és közel 300 tizennyolc és huszonöt év közötti tanulót kérdeztek meg arról, hogy melyiket milyen gyakorisággal tették meg. Mivel előzetesen egy teljesen másik csapatnak ugyanezen a kérdőíven szereplő viselkedésekről el kellett dönteniük, hogy mennyire férfiasak, vagy nőiesek, az egyes nemekhez viszonyítva pedig mennyire negatívak, vagy elfogadhatóak, így nagyon sokféle szempontból tudták vizsgálni az eredményeket. 


A kitöltés során az alanyok egy része úgy tudta, hogy hazugságvizsgálóra van kötve, így az is kiderült, hogy a szexuális jellegű kérdések esetében többször tértek el egymástól a vizsgált csoportok eredményei. 

Míg az olyan egyszerű kérdéseknél, mint például, hogy szoktak-e súlyzózni, nem volt számottevő eltérés a hazugságvizsgálóval, vagy anélkül kikérdezett személyek válaszai között, az intim témák esetében, akik megtehették, inkább módosítottak válaszaikon.

A Sex Roles újságban közzétett eredményekből kiderül, hogy a saját nemhez igazított társadalmi normáknak mindenki nagymértékben meg akar felelni és egy dologban mindkét nem szereti elkerülni az őszinteséget. 

A partnerek számát illetően a nők inkább kisebb, a férfiak inkább nagyobb számot vallanak be, így ha egy párkapcsolatban elhangzik ez a kérdés, sohasem lehetünk abban biztosak, hogy a szerelmünk igazat mond-e, vagy kamuzik. 


Meglepő az is, hogy a kortársak előtt mindenki szeretne megfelelni a nemi sztereotípiáknak, viszont több olyan férfi is akadt, aki rendszeresen szerelmes versekkel ejti ámulatba a párját, míg van olyan hölgy, aki titokban obszcén viccekkel szórakoztatja szerelmét. Mindig is tudtuk: nem minden az, mint aminek látszik!
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: