Mitől döglik a légy? TOP 5 külső tulajdonság, amiért megvesznek a férfiak

Gömbölyű fenék, szélesebb csípő

Tudtad? Az hogy egy férfi milyen külső tulajdonságokat részesít előnyben, ha párválasztásról van szó, evolúciós okokra vezethető vissza. Míg a főemlősök többségénél a hátsó fertály csak párzási időszakban gömbölyödik, a nőknél mindez másként van. A férfiaknál bár nem tudatosul konkrétan, de a kerekded idomok azt sugallják az ellenkező nem tagjainak, hogy szexuálisan a hölgy fogadóképes. Hölgyeim! A szűk nadrágok kora soha nem kerül leáldozóba!


Kerek mellek

Gondoltad volna, hogy a női mell mérete korántsem annyira fontos a férfiaknak, mind inkább az, hogy kerek legyen? A tudomány szerint ez szintén nem véletlen, hiszen nem csak a fenék formavilágát hozza, de az utódok táplálásához elengedhetetlen. 

Hosszú lábak

Miért tetszik a férfiaknak a hosszú női combok? Nonverbálisan arra emlékezteti őket, hogy a hölgy már szexuálisan aktív és megérett a családalapításra. Amikor a serdülő lány lassan nővé érik és a hormonjai zsizsegni kezdenek, először a lábak nyúlnak meg.


Fiatalos arc, világos haj

A nagy, világos szemek, a dús ajaka, a rózsás, sima arc mindkét nem tagjainál a gondoskodási ösztönt aktiválja, hiszen a gyerekek, illetve babák arcát juttatja eszünkbe. Ha egy nő rendelkezik fiatalos, babás arccal, ráadásul még szőke, vagy világosabb színű a haja, akkor azt az üzenetet hordozza, hogy védelemre szorul, a férfiak pedig igyekeznek is ösztönösen a védelmük alá venni. 

Hosszú, egészséges, kiengedett haj

Biológiai és társadalmi oka is van annak, hogy miért vonzza annyira a férfiakat. Egyrészről a haj feromonszállító és elosztó funkciókkal bír, másrészről pedig az egészsége, erő, magabiztosság gondolatát ébreszti, ami az utódnemzés kapcsán igen fontos üzenet.


Ha a társadalmi okokat boncolgatjuk, akkor is érdekes tényekre bukkanunk. A haj nagyon sok kultúrában a szabadság jelképe, csak olyan hölgyek láttathatták és viselhették kibontva, akiknek még nem volt párjuk. Amint férjhez ment a nő, fejkendővel kellett eltakarnia, innen ered a „bekötötték a fejét” mondás is. 

Magasabb, csilingelőbb hang

A magasabb hanghoz, apróbb termetet társítottak ősidők óta, így a férfiaknál automatikusan beindítja a gondoskodási ösztönt egy csilingelőbb, lágyabb és magasabb hangszín. A túl magas, rikácsoló hang hallatán azonban a ló túloldalára esik a férfi, hiszen inkább ijesztő, mint bizsergető. 
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: