Mitől lesz szexi a szexi? Hát ettől!

Nem a szépség számít!

Gyakran halljuk, hogy nem a külső, hanem a belső értékek számítanak, illetve a férfiaknál például a tesztoszteron szint! Gondoltad volna, hogy a hosszútávfutókat kifejezetten szexinek tartják a nők? Mivel megemelkedett tesztoszteronszinttel rendelkeznek, ami férfiassá és termékennyé teszik őket, a nők ezt tudat alatt is megérzik és kialakul egy erőteljes vonzódás.

Mértanilag is legyen korrekt!

Viszonylag ritkán méricskéljük vonalzóval az embereket és szimmetriatengelyt se rajzolunk rájuk, a szemünk mégis rá van állva a szimmetrikus arcokra, melyet szinte mindenki szépnek, szexinek talál. 

Azok a személyek, akiknek a jobb és bal arcfele szinte minden méretében megegyezik és szimmetrikus, sokkal sikeresebbek, barátkozóbbak és könnyebben találnak például munkahelyet is.


Viszont a jelenség nem csak az arc esetében figyelhető meg: azoknak a nőknek, akiknek a teste a legszimmetrikusabb, többször van orgazmusuk, illetve ha melleik is méretben nagyjából egyformák, jóval termékenyebbek. Nem mi mondjuk. A tudomány. 

Egy arasznyi férfiasság

A kutatások szerint a férfiak keze jóval többet árul el annál, mint hogy kőművesként, vagy zongoristaként keresik-e a kenyerüket. Az ujjak hossza és a tesztoszteronszint is kapcsolatba hozható egymással, ez pedig meghatározza azt is, hogy a nők szemében mennyire szexi az adott Adonisz. Ha a gyűrűsujj hosszabb, mint a mutatóujj, a tesztoszteronszint is magasabb, ergo lépéselőnyben van azokkal a pasikkal szemben, akik mini-virsliujjakkal rendelkeznek.

Szőke, vagy barna?

Ezt már Darwin is kutatta, de végül feladta! Nem tudta megállapítani, hogy mi az oka annak, hogy a férfiak sokkal vonzóbbnak tartják a szőke hajú, kék szemű nőket.


Ugyan 11 ezer évvel ezelőtt a szőke haj és a fehér bőr az észak európai törzsek között előnyt jelentett és az egészség fokmérője volt, manapság valószínűleg már erre a tényre nem lehet alapozni. Akkoriban a pigmenthiányos bőr könnyebben lehetővé tette a napsugarakkal való interakciót, amivel nélkülözhetetlen vitaminokhoz jutott a szervezet, így a szőkék és fehér bőrűek egészségesebbek voltak és tovább éltek, de ez a vonzóbb megjelenésre még nem válasz. 

Néhány éve a Journal of Psychology-ban megjelent skandináv tanulmány szerint a barna haj a nők és a férfiak körében is tarolt, ami ha szimmetrikus arccal (és testtel) is párosul, vadítóan szexi kombót alkot! Úgy tűnik a szőkék népszerűsége leáldozóban van.

Te milyen tulajdonságokat találsz vonzónak az ellenkező nemben? Írd le véleményed kommentbe! :)
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: