Vágyfokozó fűszerek I.

Cikkünkben összeszedtük néhány fűszert, melyeket ha használsz egy romantikus vacsora alkalmával, szinte biztos lehetsz a pozitív végkifejletben. 

Maga az afrodiziákum szó Aphrodité görög istennő nevéből származik, akit a szerelem istenének is neveznek. Rengeteg étel, zöldség és gyümölcs sorolható az afrodiziákum körébe, de az alap ételeket is megbolondíthatjuk néhány, hasonló hatású fűszerrel. 

Az egyik legismertebb afrodiziákum a fűszerek tekintetében az ánizs. Általában a közép-keleti országokban használják előszeretettel, hiszen aromája minden ételt egyedivé tehet. Jótékony hatással van az emberi szervezetre is, hiszen beindítja az epetermelést, valamint köhögés csillapítóként is jól működik. Amennyiben afrodiziákumként szeretnénk használni, érdemes ital formájában kínálni, hiszen élénkíti a testet és a lelket.

ánizs vágyfokozó

A babérlevél hazánkban is nagyon ismert fűszernövény, mennyiségét tekintve nagyon keveset kell belőle használni egy-egy ételbe. Itt fontos megjegyezni, hogy túladagolása esetén komoly problémák léphetnek fel, tudatállapoti zavarokat is okozhat. Teába téve szintén élénkítő hatású, felpezsdíti a testet és a lelket egyaránt. 

vágyfokozó babérlevél

A bazsalikom igen ismert és szívesen használt fűszernövény, manapság minden konyhában. Mivel a magyar konyhákban is kedveltek az olasz ételek, így előszeretettel használják a háziasszonyok. Édeskés, borsos íze sokak kedvence, arról nem is beszélve, hogy teába vagy ételbe téve fűszerként izgató hatással lehet a szervezetre. 

vágyfokozó bazsalikom

A cseresznyepaprika a legismertebb vágyfokozó hazánkban. A vérkeringést felerősíti, valamint fertőtlenítő hatással bír az emberi szervezetre. Sok helyen árusítják szárított formában, mely eljárásnak köszönhetően hosszú ideig megőrzi frissességét és jótékony hatását. Frissen fogyasztva is érvényesíti vágykeltő hatását.

vágyfokozó cseresznyepaprika


Korábbi posztunk a témában: Valóban fokozzák a vágyat?
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: