Vágyfokozó fűszerek II.

A magyar konyha méltán népszerű fűszereiről, melyek nem csak jó ízt kölcsönöznek az ételeknek, de sok esetben vágyfokozó hatásuk is ismert.

Íme tehát néhány ismert fűszer, mely jótékony hatással lehet párkapcsolatunkra.

A fahéj igen erős aromájú fűszer, melyet inkább édes ételekben használnak szívesen. A desszertek karakteres ízéért felel, melyet igen sokan kedvelnek kis hazánkban. Ezek mellett méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Vágyfokozóként általában olajban sűrítve használják, a nemi szervek bedörzsölését követően érhetünk el vele a legerősebb hatást. Nagyon fontos ezekben az esetekben, hogy használat előtt az olajat teszteljük le a csuklónkon, nem-e vagyunk rá allergiásak. 

vágyfokozó - fahéj

A gyömbér egy ázsiai fűszer, mely igen erős íz hatást kölcsönöz az ételeknek. Jó hatással van az emésztésre, valamint a reumás problémákra is megoldást nyújthat. Széles körű felhasználását bizonyítja, hogy sokan vágyfokozóként alkalmazzák leszerelve, nyersen fogyasztva, esetlegesen teába téve. Ezen kívül illóolajokban is megtalálható a gyömbér, jótékony hatásának köszönhetően. 

vágyfokozó - gyömbér

A kardamom az egyik legdrágább fűszer a hazai piacon. Íze a citromra emlékeztet, igen friss érzetet biztosít fogyasztójának. Jó hatással van az emésztésre. A kardamom fogyasztók szívesen teszik a fűszert kávéba vagy teában élénkítő hatása miatt. 

vágyfokozó - kardamom

A szegfűszeg Indonéziából ered. Intenzív illatát a benne lévő illőolajoknak köszönheti. Nagyon jó hatással van az emberi szervezetre, hiszen jó hatással van az emésztésre, valamint az étvágytalanságot is csökkenti. Olajba keverve növeli a nemi vágyat, valamint élénkíti a testet. 

Vágyfokozók - szegfűszeg

A szerecsendió jótékony hatása inkább a gyógyászatban ismert. Sokan nem tudják, hogy bódító, vágyfokozó hatása igen magas abban az esetben, ha a fűszert olaj formájában használjuk. Ezen hatásán kívül csökkenti a reumás fájdalmakat, valamint javítja a hangulatot. 

Vágyfokozók - szerecsendió

A vanília a különféle desszertek ízesítésében nagyon kedvelt, hiszen lágy, selymes íze, minden süteményre jótékony hatással van. Sokan keverik kávéba, vagy esetleg teába, ezek mellett a pudingba kevert változata is nagyon ismert. Vágyfokozóként inkább olaj formájába alkalmazzák, hiszen ez a formula megkönnyíti a felhasználását.

Vágyfokozók - vanília

Korábbi írásaink a hétköznapi afrodiziákumokról: 
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: