Valóban fokozzák a vágyat?

Számtalan ételről regélik, hogy jó hatással van a libidóra. Vajon valóság áll a háttérben vagy csak legendáról beszélhetünk az esetükben? Vegyük őket górcső alá, íme 7 az állítólagos afrodiziákumként is használható étkek közül!

Spárga

A spárga Himalájában növő vad változatait már régóta használják a vágyak fokozására, különösen a nők. Mivel magas káliumtartalommal bír, sok rostot tartalmaz, valamint B6, C és A vitaminban, tiaminban (B1-vitamin) és folsavban is bővelkedik, növeli a hisztamin termelést és ezáltal fokozza az érzéki örömök iránti fogékonyságunkat. Szezonban nem is kell mást tenni, csak 30 percig gőzölni a zöld spárgát és előételként tálalni lágyra főzött fürjtojással vagy citromos salátaöntettel. 

Füge

Már az ókori görögök is afrodiziákumként tekintettek rá, a klasszikus művészi ábrázolásokon is gyakran felbukkan a termékenység szimbólumaként. Habár egyetlen tudományos kutatást se végeztek még e téren, elég ránézni az érett fügére és megkóstolni azt, hogy megértsük, miért kapcsolják össze a bujasággal. Az édességének köszönhetően édes tésztákhoz kiváló; emellett a sötétebb húsokkal is párosítható az íze, a határozottabb aromájú sajtokkal is valóságos gasztronómiai élmény, illetve a fás fűszernövényekkel, mint a rozmaring és a kakukkfű is remekül harmonizál.

Osztriga

Habár drága és még véletlenül se laktató, ezek a kis gyöngyöcskék bővelkednek D-aszparginsavban és N-metil-d-aszparaginsavban, melyek hozzájárulnak a szexhormonok termelésének a fokozásához. Emellett az osztriga a cink tartalma se elhanyagolható, ami fontos szerepet játszik a férfi nemi hormon, a tesztoszteron termelődésében és ezáltal a merevedés és ejakuláció elősegítésében.

Ha osztrigával szeretnénk fokozni a hangulatot, akkor nincs is ezeken a kis finomságokon kívül szükségünk másra, csak jégre a tálaláshoz és Tabasco szószra az ízesítéshez.

társkeresés vágyfokozókkal
Fotó: Wilfredor // Wikimedia.org

Banán

Amellett, hogy a fantáziát egyből beindítja a formája, a banánban található kálium, B-vitaminok és Bromelain-enzim érdemel említést libidó szempontból. Ugyanis ezen összetevők mindegyike jótékonyan hat a szex-hormon termelésre, illetve növeli az általános energetizáltságot. Próbáljuk ki a sült rumos banánt, ha kedvesünket el szeretnénk csábítani.


Kaviár

Habár sokan nem szeretik, vitathatatlan, hogy ugyanúgy dúskál a cinkben, mint az osztriga. Így a vérkeringést is serkenti a tesztoszteron termelés mellett, és mindkettő köztudottan jót tesz a libidónak. Snack-ként szervírozzuk egy kis pirítóssal és crème fraîche-vel (a tejföl francia rokona, egy leheletnyi édeskésség is érződik az ízén).

Chili

Nem fér hozzá kétség, hogy a chilitől szaporábban ver a pulzusunk, megemelkedik a testhőmérsékletünk és bizseregnek az idegvégződéseink. Az nem tisztázott, hogy azért érzünk-e hatására fokozott szexuális vágyat, mert ezek a szimptómák hasonlítanak erre az állapotra, vagy azért, mert maga a chili valóban kiváltja ezt az érzést. Az azonban biztos, hogy a chili hozzájárul a boldogsághormonként emlegetett endorfin termeléséhez. Szószokba, öntetekbe könnyedén belecsempészhető, persze csak akkor próbálkozzunk vele, ha bírjuk a csípősebb ízvilágot.

Goji bogyók

Kínában „boldog bogyó”-nak hívják. Nem csak az adrenalin termelő rendszert indítja be ( a szexuális energia központja), de a hormonszintet is ráncba szedi. 19-féle aminosav található benne, 21 nyomelem, C-vitamin, többféle B-vitamin, E-vitamin, és emellett gazdag fehérjében és esszenciális zsírsavakban is. Nem rossz ilyen kis bogyóktól. Ha néhány óráig vízbe áztatjuk az aszalt bogyókat, akkor újra húsossá válnak, és ilyen formában már kiválóak pudingokhoz, vagy gyümölcsös süteményekhez.

Forrás: handbag.com

Frissebb posztunk a témában: 
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: