Anyuci pici fia, vagy felnőtt férfi? 13+1 tipp, hogy felismerd az árulkodó jeleket!

Bár a felnőtté válás folyamatában a legtöbb ember fokozatosan leválik a szüleiről és nem csak anyagilag, de minden más szempontból is önálló és független egyénné érik, mégis vannak akik beleragadnak a szülői otthon nyújtotta langymelegbe. 

Ők azok, akik hagyják hogy életüket még mindig a szülők irányítsák, vagy legalább is befolyásolják. Mivel ez rendkívül rombolóan hat a párkapcsolatokra, így nem árt, ha már az első jelekkel tisztában vagy, hogy később ne kelljen egy anyós árnyékában leélned az életed!


1. Ha anyucinak kulcsa van a lakáshoz, már gyanús jel lehet, és attól még inkább óvakodj, ha saját kénye-kedve és időbeosztása szerint jön-megy, szó nélkül megjelenik, mosogat, takarít, pakol.

2. Szeret és hallgat rád, de a mamának akkor is mindig igaza van! Bármiről is legyen szó, az anyukája szava sokkal többet nyom a latba, mint bárki másé.

3. Mivel a fiához tartozol, így megpróbál téged is behálózni, amit gyakran gondoskodásnak álcáz. Tanácsokat ad, általa tanulságosnak vélt történeteket mesél, olyan dolgok után érdeklődik és olyan dolgokról beszél, amiket te nem szívesen osztasz meg vele. 

Azt veszed észre, hogy burkoltan és ügyesen úgy csűri-csavarja a dolgokat, hogy számára mindig a legkedvezőbb legyen a végeredmény.

4. A pasi gyakran dicséri neked az anyukáját és kicsit elvárja, hogy úgy főzz, úgy moss, vagy olyan ízlésed legyen, mint neki. Az „anyu ezt úgy csinálja, hogy…” és az „anyué a világ legfinomabb…” kezdetű mondatok a legveszélyesebbek. Menekülj!


5. Mindig a kedves mamáé az utolsó szó. Pont. Mindegy miről van szó, kanapét vesztek, vagy kiskutyát, az anyuka mondja rá az áment és adja hozzá az áldását. Ez az a pont, aminél ha még mindig tűrsz és hű társ maradsz, akkor megérdemled a sorsodat!

6. Anyuci karja messzire elér! Bármikor magához tudja rángatni a fiát és ha kell ehhez akár érzelmi zsarolást, vagy kitalált betegséget is produkál.

7. Anyuka szidja és leszólja a srác exeit, néha téged is a szájára vesz, de a pasid mindig hallgat. Nem véd meg téged sem és a többi nőt sem a mamával szemben.

8. Bármilyen poénos és humoros pár is vagytok, az ő anyukáját soha nem lehet kifigurázni, míg a Tiédnek simán beszól!

9. Mindig meg tudja mondani az anyukája, hogy hogyan „kellene” csinálni és mindenről meg van a véleménye. A „nekem mindegy, de….” kezdetű mondatok különösen veszélyesek. Ha még mindig nem tudnád mi jön: menekülj!

10. Ha anyuka csettint, a kicsi fia bármilyen programot képes lemondani. BÁRMILYET. 


11. A párod számára nem természetes, hogy elpakol maga után, vagy kitakarít. Valószínűleg azt szokta meg, hogy anyuka megcsinálja helyette. Az még súlyosabb eset, ha még mindig elvárja anyucitól, hogy mosson rá, vagy pakoljon utána. Figyelj! Ez a sors vár rád is!

12. Sokat költ anyára, mert megérdemli és mert annyira szereti. Ha neked vesz ajándékot, a sorból a mama se maradhat ki!

13. Természetesen megeshet, hogy a mama egy tündérbogár, szuper jót lehet vele beszélgetni, jó társaság és vagány, de túl gyakran van vele közös programotok! Ha nem lehet levakarni sem, sőt ezt a párod észre sem veszi, akkor ott már komoly gondok lehetnek!

+1. Semmi nem indokolja, de a pasi még mindig az anyukával él együtt. Gondolom, nem kell magyarázni miért…
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: