Az online társkeresés tízparancsolata! Tartsd be és párt találsz!

 A társkeresés zsákbamacska, sosem lehetsz benne teljesen biztos, hogy azt kapod, amit szeretnél, itt nincs garancia és szavatossági idő, viszont aki ésszel van jelen ebben a virtuális világban, annak megsokszorozódnak az esélyei. Nézd meg ezt a tízparancsolatot, tartsd be mindegyiket és sokkal könnyebb dolgod lesz!

1. Légy jóban önmagaddal!

Ha még mindig egy rég letűnt kapcsolatot siratsz, vagy az exed által okozott sebeidet ápolgatod, akkor egy rendes, komoly kapcsolat kialakítására még korántsem állsz készen. Az ilyen embereket a netes társkeresők „sodródóknak” nevezik, akik a legtöbbször szintén sodródó társaikhoz csapódnak. Honnan lehet őket felismerni? Már az első néhány levélváltás alkalmával szóba kerül az előző kapcsolat, ami végtelen panaszcunamival árasztja el a potenciális jelöltet.


2. Kit keresel?

Döntsd el, hogy kit szeretnél megtalálni, milyen kapcsolatra vágysz? Ha ez megvan, akkor máris leszűkítetted a kört azokra a jelöltekre, akikkel nagyobb lesz az esélyed. A legtöbben úgy kezdenek bele a netes társkeresésbe, hogy csak életkor és magasság adatokkal zsonglőrködnek, pedig mennyi minden más is fontos lehet: lakhely, iskolázottság, gyerekek, tetoválás, dohányzás, zenei ízlés stb. Ugye nem kell tovább sorolnunk?

3. Légy önmagad!

Csak az igazat, a színtiszta igazat! Kár tökéletes képet festened magadról, elég ha csak a legjobb formádat hozod. Ha túl nagyot lódítasz, vagy 15 évvel ezelőtti képet raksz fel, úgyis lebuksz! Egy potenciális jelölt azt akarja látni, aki te vagy és abba akar beleszeretni, aki most vagy! 

4. A tényekre figyelj!

Az ember hajlamos túlmisztifikálni dolgokat és olyat is beleképzelni valakibe, ami nincs is. Ha látsz egy tuti pasit egy sportautó mellett, az csak egy tuti pasi egy sportautó mellett és semmi több. Ne vonj le messzemenő következtetéseket egy kép, vagy néhány mondat alapján és közelíts az adatlapon található infókhoz is így!


5. A fotó része a marketingednek!

Ne feledd! A fénykép, amit közkinccsé teszel, része a marketingednek! Keress egy rendes képet magadról, lehetőleg olyat, amin mosolyogsz és mellőzd a haverokkal készült bulifotókat, vagy amelyikről gondos Photoshop munkával eltávolítottad az exed. Az sem túl szerencsés, ha a nagymama által kötött rénszarvasos pulcsiban pózolsz egy barokk komód előtt, bár megeshet, hogy valakit épp egy ilyen hóbortos képpel tudsz levenni a lábáról. Főleg, ha ő is olvassa ezt a cikkünket és csak a tényszerűségekre figyel (lásd. előző pont!).

6. Ne legyél erőszakos!

Ha valaki nemet mond, az egyértelműen nem és te is kerüld azokat, akik minden áron rád akarják tukmálni magukat. Ha levakarhatatlan, ha üldöz az üzeneteivel, ledér képet szeretne rólad kérni, vagy magáról küldd kompromitáló fotót, akkor fuss, fuss, menekülj! Még akkor is, ha szexpartnert keresel, mert vésd jól az eszedbe! A numeravadászoktól csak nemi betegséget kaphatsz, mást nemigen!


7. Ne pazarold az időd!

Ha valakivel elindult egy beszélgetés, valószínűleg egyre több dolog ki fog derülni rólatok, így az is, hogy érdemes-e egyáltalán folytatni az ismerkedést. Amennyiben több olyan dolog is napvilágra kerül, ami eleve kizárja azt, hogy egy pár legyetek, ne fecséreld tovább az időt. Légy őszinte, mondd meg neki! Sajnálatból még nem született épkézláb kapcsolat, ráadásul mindkettőtök megérdemli az esélyt, hogy tovább keressen és megtalálja az igazit.

8. Ne kritizálj!

Az, hogy őszinte vagy, nem egyenlő azzal, hogy kritizálhatsz is másokat, sem levélben, sem élőszóban. Gyakran beleesik abba a hibába az elutasított fél, hogy megsértődik és sértésekkel visszavág, de azt tudd, hogy mindig őt minősíti, ha pedig te teszed, akkor téged.


9. Nem ciki!

Sokan azért nem regisztrálnak egy netes társkeresőbe, vagy csak titokban merik megtenni, mert végtelenül cikinek tartják. Nem az! Ha valaki felfedezi a profilodat, az maga is azért ment oda, mert ugyanazt teszi, amit te: társat szeretne. Ezek az oldalak közösségeket hoznak létre, ahol jó megismerkedni másokkal, jókat lehet dumálni és akár még barátságok is szövődnek! Tedd túl magad azon, hogy ciki és hajrá! 

10. Add magad és fogadj el másokat is olyannak, amilyenek!

Ahogy egy kapcsolatban magadat adod, úgy a másik félnek is illik megadni azt, hogy magát adhassa. Próbáld meg elfogadni olyannak, amilyen és így tovább lépni a kapcsolat ranglétráján, ha pedig nem megy, akkor inkább engedjétek el egymást. Ha minden áron a saját képedre szeretnél valakit formálni, akkor nem igazi társat keresel. Az igazi társ olyan, akit a hibáival is képes leszel nagyon szeretni! 
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: