Mielőtt bárkinek is megadod a telefonszámod, ezt feltétlen olvasd el!

Az online társkeresők biztonságos, gyors és stabil keretek közé szorítják a társkeresést, két kattintással eléd sorakoznak azok a férfiak és nők, akik megfelelnek a szűrőfeltételeidnek, innentől kezdve pedig elindulhat egyfajta kommunikáció, amit akkor zársz rövidre, amikor akarsz. De mi van akkor, ha fordul a kocka és komolyabb irányt vesz az ismerkedés?

Első körben jön a telefonszám csere és innentől kezdve a biztonsági zónád is kiszélesedik és egyre védtelenebbé válsz. Összegyűjtöttük a legfontosabb infókat, amiket nem árt, ha betartasz, mielőtt bárkinek is megadod a mobilszámod! 

1. Megadod a telefonszámod? Igen, vagy nem?

Az attól függ! Ha hosszabb ideje ismerkedsz az online térben és a potenciális jelölttel már néhány levélváltáson túl vagytok, akkor biztos felmerül a telefonszámcsere kérdése is. 

Mielőtt megteszed ezt a lépést, érdemes végig gondolni a levelezéseteket, hogy vagytok-e már olyan bizalmas kapcsolatban, hogy gond nélkül felhívhat, vagy felhívhatod! Ismered már annyira, hogy készen állsz a következő lépésre? Ha egy pici kis kételyed is támad, akkor várj még vele és aludj rá egyet!


2. Columbo taktika

Távol álljon tőled, hogy már az első levélben leírd az elérhetőségeidet! Nyomozz egy kicsit utána, derítsd ki, hogy valós személyről van-e szó, vagy fake profillal nyomul. Bár egyre kevesebb a kamu profillal társkeresőző személy, de még mindig akad olyan, aki azt hiszi így eredményesebb lesz. 

Váltsatok néhány levelet a társkereső oldal biztonsági zónáján belül, mielőtt kiléptek a nagyvilágba, hiszen így sok minden kiderülhet. Ha bizalmasabbra fordul a beszélgetés, fontold meg a telefonszámod megadását is.

3. Randitelefon

Aki komolyan gondolja a társkeresést, az minden lehetőséget számba vesz, pro és kontra egyaránt. A telefonszám megadásának kérdése sem érheti váratlanul, mert külön száma van arra az esetre, ha valakivel komolyabbra fordulna a dolog. Jó taktika! Ha teheted, vezesd be, így a privát szférád sem sérül.


4. Kellenek a szabályok!

Ha valakinek megadod a számodat, onnantól kezdve egy kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülsz, hiszen a nap huszonnégy órájában elérhet, ha akar. Fontos, hogy előzd meg a felesleges bosszúságot és fektess le néhány alapszabályt, például hogy munkaidőben, vagy este kilenc után már ne hívjon. 

Első körben biztos elájulsz majd a napi több tucat sms-től, de egy idő után bosszantó lehet. A telefonszám megadásánál is fontos, hogy kijelöld a határaidat!
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: