4 tuti tipp az első levél megírásához!

1. Ne másolj!

Vedd a fáradságot és mindenkinek személyre szólóan írj! Azt hiszed, hogy olyan frappáns levelet rittyentettél, hogy senki sem veszi észre, ha mindenkinek azt küldöd el? Tévedsz! Igazi érdeklődést úgy tudsz kimutatni, ha valamit kiragadsz a kiszemelt adatlapjából és arról kezdesz el vele társalogni, de óvakodj a „hellószia, jó a hajad” dumától! 

2. Ne ess túlzásba!

Tanúsíts egy egészséges mértékű érdeklődést, de ne dicsérd halálra és ne is legyél túl rámenős, mert egyik sem nyerő. Ha az arany középúton maradsz, azt tutira nem veszi majd tolakodásnak, ellenben a kedvességed leveszi a lábáról. Ha komoly párkapcsolatot keresel, szigorúan tilos az első levélben bármiféle fizikai vonzalomról beszélni!


3. Csak pozitívan!

Igyekezz minden mondanivalódat pozitív gondolatokban kifejezni, hiszen ez az első levél, amiben „el kell magad adni”. Egy jól megfogalmazott üzenettel nem csak jó benyomás kelthetsz, de  a későbbiekben is úgy fog rád gondolni, mint akivel érdemes beszélgetni, hiszen nem lehúzod, hanem feldobod a napját! A „Valószínűleg erre nem fogsz válaszolni, de…” kezdetű leveleket felejtsd el, bízz benne, hogy el fogja tudni dönteni a hasonló mondataid nélkül is, hogy érdemesnek talál-e a folytatásra! 

4. Az érdeklődést és a tiszteletet azzal is kifejezed a másik iránt, hogy milyen stílusban és helyességgel írsz neki. Az elküldés előtt olvasd át még egyszer a leveled, vagy futtass át rajta egy helyesírás ellenőrzést. A szavak lerövidítése ugyan felgyorsítja a kommunikációt, de neked inkább azt kell hangsúlyoznod, hogy nem sajnálod az időt és energiát arra, hogy megismerj valakit. Lehet, hogy trendi manapság a „vagyok” helyett „vok”-ot írni és a „hogy” helyett „h”-t viszont így koránt sem biztos, hogy befutó leszel!
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: