TOP 5 íratlan szabály egy 21. századi randihoz

1. Egy hét!

Az interneten indult kapcsolatok esetében az első néhány nap üzenet- és levélváltásokkal telik, esetleg több órás beszélgetésekkel. Lehet, hogy olyan dolgokat is elárultok magatokról, melyeket szemtől szemben nem biztos hogy elmondanátok és nagyon gyorsan eljön az az idő, amikor egy találkozót is meg kell ejteni.

Íratlan szabály, hogy egy héten belül illik felvetni a személyes találkozó ötletét. Első körben ezt a férfi dolga megtenni, de lazultak már annyit ezek az elvek, hogy akár említés szintjén a nő is kezdeményezheti.2. Személyes adatok védelme

A szüleink idejében még telefon, mobil és internet híján az első fontos információ amit megtudhatott a hős szerelmes az a leányzó címe volt. Manapság azonban rengeteg más módszer is rendelkezésre áll, hogy kapcsolatot teremts a kiszemelttel, nem szükséges hogy pontosan tudja hol laksz, hol dolgozol. Ez a te biztonságodat is szolgálja, hiszen az internetes társkereső nem garancia arra, hogy a világ legmegbízhatóbb emberével találkoztál.

A legelső alkalommal semleges helyen legyen a találka, lehetőleg közel az otthonodhoz és legalább egy nagyon kedves barátodat avass be ennek a randinak helyszínébe és időpontjába.

3. Öltözködés? Csak lazán!

Felejtsd el az első randis öltözködési sztereotípiákat, nem kötelező a magas sarkú és nyakkendőt sem kell kötni. A legjobb módszer, ha magadat adod és nem bújsz bele kényelmetlen göncökbe azért, hogy elnyerd valaki tetszését.Igazán megtisztelő, ha a másik fél miattunk öltözik ki (és fordítva), viszont szükségtelen feszengést okoz, amiből egyébként is bőven szokott lenni az első randik alkalmával!

4. A férfi fizet

Lehet, hogy régimódi, vagy maradi, de ez a szokás bizony megmaradt és az első számla anyagi terhét a férfira rója. A későbbi randik esetében már akár te is rendezheted a számlát, de legelső alkalommal ez az erősebbik nem dolga. Ha a pincér megkérdezi, hogy egybe számolja-e a fogyasztást és a férfi nem vágja rá azonnal, hogy igen, akkor fizesd ki a részed és gondolkodj el rajta, hogy ezek után szeretnél-e tényleg egy komolyabb kapcsolatot tőle!5. Adj esélyt!

A legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy egy profilkép, vagy egy személyes adat láttán az esélyt sem adják meg a másiknak, pedig lehet hogy egy őszinte, izgalmas és humoros emberről maradnak el. Időnként megéri adni egy esélyt a dolognak, hiszen a mondás igaz: „ne ítélj elsőre”!
Szorosan hozzátartozik ehhez az is, hogy mielőtt bárkivel találkozol, nem feltétlenül kell róla egy mappányi adatot begyűjtened a különböző közösségi oldalakról. Az csak egy kép, amit a külvilág felé kommunikál, de ki tudja milyen valójában?
VÉLEMÉNYED VAN? OSZD MEG VELÜNK: